Намери ни
To Top

Данчо Лазаров: Казийски не е затворена страница за националния

Казийски не е затворена страница за националния. Отборът е отворен за всеки, който е готов да играе за България. Ввсичко опира до желание, мотивация и готовност да го направят, обяви шефът на волейболната федерация инж. Данчо Лазаров.


„За да не дъвчем повече тази тема, ще кажа, че съм в много добри отношения с Матей. Познаваме се от много отдавна, когато беше още млад състезател. Където и когато съм могъл, съм му помагал. Никога не съм си влошавал отношенията с него, нито пък Матей с мен. Нека да оставим нещата на спокойствие и да не повдигаме тази тема. Тя е доста болезнена и предизвика реакции, от които нямаме полза, каза още Лазаров в предавеното „Златният гейм“.

Той говори по множество теми, а една от тях беше предстоящото световно първенство за мъже, на което България и Италия са домакини.
“За първи път световно първенство се провежда в две страни. От гледна точка на самите организатори, и на Световната федерация това е нещо важно. Провеждат се доста срещи. Движим се по график. Италианците малко закъсняват, но тяхната програма е много по-обширна. При тях откриващият мач ще бъде на стадиона в Рим. Така че засега се справяме”, обясни Лазаров.

“Не бяхме на загуба от организацията на Европейското първенство. Общо взето, балансът е положителен. Дори успяхме част от приходите да ги разпределим между клубовете. Затова се надявам да се справим и тази година”, продължи босът.

“Пламен Константинов и отборът имат една цел: да продължат напред и да заминат за Италия. Това означава, че участват в битката медалите между 6-те най-добри отбора. Смятам, че е възможно да се извикат най-добрите състезатели. Ще пратим повиквателна до всеки играч, който Пламен посочи”, каза още Лазаров.

“Аз съм убеден, че имаме отбор, който може да постигне много добър резултат на Световното. Очаквам отборът да бъде силно мотивиран. Дано успеем да привлечем към това събитие и тези играчи, които през последните години не получиха повиквателни или нямаха готовност. Това е най-голямото събитие за българския волейбол за много години. Тук вече и работата на Пламен Константинов е много важна“, завърши той.

Ощр от категория Волейбол