Намери ни
To Top

Барселона ни държи в шах за Везенков

Ръководството на Барселона държи буквално в шах Любомир Минчев и националния ни отбор.

Каталунците все още не са дали окончателен отговор дали Александър Везенков ще може да играе за България в предстоящите световни квалификации.

Според информация на „Тема спорт“ вчера 22-годишното крило трябваше да проведе последна среща с шефовете си, на която да стане ясно дали те ще го пуснат за домакинството на Чехия в петък и за визитата на Финландия в неделя.

Предварителните нагласи бяха, че най-добрият ни баскетболист ще може да дойде само за гостуването в Хелзинки, тъй като по време на сблъсъка в „Арена Ботевград“ Барса среща Реал Мадрид в Евролигата.


Не е ясно обаче дали блаугранас в крайна сметка няма да го спрат и за двубоя със Суоми, или пък биха склонили да го пуснат и за двата мача.

Всичко това броени часове след като Светислав Пешич изведе Барселона до драматичен успех във финала за Купата на краля именно над белия балет. Каталунците ликуваха с трофея на Канарските острови, след като удариха вечния съперник с 92:90.

Това е първа купа за тима от 2013-а насам и общо 24-та в историята на клуба. Реал остава начело по този показател с 27 трофея, но съставът на Пешич спря серията на столичани от 4 поредни успеха.

Сръбската легенда отново остави Везенков на пейката, като в трети пореден двубой не му гласува никакво доверие. Българинът не игра и в елиминационните срещи, което е индикация, че 68-годишният Пешич би бил склонен да го пусне да се изяви за националния ни отбор, с което да натрупа самочувствие, преди да се върне в селекцията на блаугранас за остатъка от сезона.

Ощр от категория Баскетбол