Намери ни
To Top

Левски измъкна победата срещу Ботев в края

Отборът на Левски продължи серията си от домакински победи срещу Ботев Пловдив и надви „канарчетата“ с 1:0 в мач от 21-ия кръг на Първа лига.

„Сините“ бяха близо до това да прекъснат серията си от 18 поредни победи над този съперник на ‚Герена“, но автогол на Пламен Димов в 88-та минута им донесе успеха. Днес наставникът на Левски Делио Роси заложи само на двама от новите си играчи, дошли през зимата – Нашименто и Станислав Костов, докато Габриел Обертан остана на пейката. Домакините бяха неефективни в атака и трудно стигаха до голови положения, докато пловдивчани можеха да поведат през първата част, но удар на Тодор Неделев срещна напречната греда.


След почивката „сините“ натиснаха, но продължиха да са беззъби в атака и по всичко изглеждаше, че двубоят ще завърши без голове, но в 88-та минута Роман Прохазка центрира отдясно по земя, а Димов изпрати топката в собствената си врата при опита да пресече подаването. По този начин Левски продължи победната си серия срещу Ботев и вече има 42 точки, девет по-малко от лидера Лудогорец. „Канарчетата“ остават на пета позиция в подреждането с актив от 32 точки.

Ощр от категория Футбол