Намери ни
To Top

Юве няма спирка в Серия „А“, „бианконерите“ спечелиха градския сблъсък с Торино

Отборът на Ювентус продължава успешното си представяне в шампионата на Серия „А“, където по всичко изглежда, че гонитбата с Наполи ще е жестока до самия край на първенството.

„Бианконерите“ излязоха поне за няколко часа начело в класирането, след като спечелиха градското дерби с Торино, което се игра на стадиона на „биковете“. Победата за Ювентус е девета поредна в шампионата и дойде след попадение на Алекс Сандро, който се разписа в 33-ата минута.

Неприятната новина за италианския гранд дойде в 13-ата минута, тъй като Гонсало Игуаин напусна принудително заради контузия получена в началото на двубоя след сблъсък с вратаря Сиригу.


Все още не е ясно обаче колко сериозна е травмата на аржентинеца.

Игуаин бе заменен от Федерико Бернардески, който се оказа в основата на попадението за играчите на Макс Алегри.

В 33-ата минута острието проби отдясно в наказателното поле, пусна успореден на голлинията пас, който бе засечен от Алекс Сандро.

Преди това „бианконерите“ имаха два шанса да поведат, но в единия случай топката бе избита от голлинията. Голаджията на Торино Андреа Белоти пък можеше да се разпише за „биковете“, но негов удар по диагонал от наказателното поле не намери целта.

Ювентус събра 65 точки на върха в класирането, с две повече от Наполи, който по-късно днес гостува на СПАЛ и при победа отново ще върне лидерската си позиция в Серия „А“.

Ощр от категория Анализ