Намери ни
To Top

Лудогорец си поигра със Славия, върна се на върха

Лудогорец победи Славия с 3:1 в първия си мач от пролетния дял на Първа лига. Разградчани показаха страхотно настроение в играта си, въпреки загубата от Милан с 0:3 само преди три дни. В герой за разградчани отново се превърна Клаидиу Кешеру, който вкара две попадения и вече има 12 гола в шампионата. По едно добавиха Анисе и Вандерсон.


Лудогорец удари две греди още в първите 10 минути на мача. Първо удар на Вандерсон се отби в горната греда още в началните секунди, а в деветата минута и шут на Кешеру срещна гредата. Логичното обаче се случи в 23-а минута. Кешеру откри резултата след страхотно центриране на Сисиньо и красиво воле на румънеца. В 34-а минута обаче Славия изравни. Стефан Велев проби през центъра и стреля, а топката се отклони в Георги Терзиев и заблуди Хорхе Броун за 1:1.

Радостта на столичани трая обаче само една минута. В ответната атака Кешеру вкара на празна врата, след като Стергиакис отби далечен удар на Кампаняро. Две минути по-късно Лудогорец пак вкара. Този пък Кешеру бе асистент в магическо двойно подаване с Анисе, който технично овладя и прехвърли с глава вратаря на гостите. В 52-та минута дойде четвъртият гол за разградчани. Вандерсон със силен шут препарира Стергиакис и не му остави шанс – 4:1. След това Лудогорец продължи да натиска, но намали темпото и не стигна до ново попадение, въпреки че го търсеше.

С победата си тимът на Димитър Димитров събра 51 точки и изпревари ЦСКА на върха в таблицата. Славия остава на девето място с 24 точки.

Ощр от категория Футбол