sportove.net

Световният №1: Наслаждавам се на мачовете с Григор

Наслаждавам се на мачовете си с Григор, обяви Роджър Федерер преди днешния финал с Димитров на тенис турнира в Ротердам.

“Ще бъде интересен мач за мен. Ще опитам да играя играта си, да дам възможно най-доброто от себе си. Надявам се, че ще сервирам добре, това ще е от помощ“, каза още Маестрото.


Димитров е в страхотна форма. Имаше прекрасен сезон миналата година, а тази също започна солидно. Мисля, че е готов и мотивиран да постигне успехи, сигурен съм, че е прекарал добра подготовка, работил е изключително здраво. Увереността, която натрупа през миналата година ще е ключова за него в опита си да продължи да се изкачва и ако иска да остане в топ 5“, продължи Федерер.

„Играх два сета днес. Вижте, имах емоционална седмица покрай изкачването си отново на първото място. Това е огромно постижение за мен. Легнах си в четири сутринта вчера. Ритъмът ми е нарушен, затова бързам днес да си легна. Надявам се, че това няма да изиграе роля. Мисля, че съм на достатъчно добро ниво физически и психически, за да премина през още един мач. Най-вероятно ще си почина през следващата седмица, но не е никакъв проблем за мен, че ще имам по-малко време да се възстановя сега преди мача“, добави Федерер.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.