Намери ни
To Top

Бирен хепиенд за Ямайка след сага с боб-заложник

Ямайка е една от онези държави, които винаги пораждат огромен интерес към олимпийските си участници, стане ли дума за зимна Олимпиада. Този случай не е особено различен, защото говорим за първия в историята на карибската страна женски отбор по бобслей, който е участник в ПьонгЧанг 2018.

Джазмин Фенлатър-Викториан и Кари Ръсел представляват общо 2/3 от състезателките на Ямайка в Южна Корея и са участнички в надпреварата по бобслей. Тандемът бе подготвян за голямото състезание от двукратната олимпийска медалистка с Германия Сандра Кириазис, която взе решение да напусне отбора след смяна на ролята и понижаването й от треньор в анализатор на представянето.


Напускането на треньорката не се оказва големият проблем. Той е друг. Германската специалистка заплашва, че ще вземе със себе си и боба, с който двете се състезават, а това автоматично означава провал и невъзможност за Фенлатър-Викториан и Ръсел да осъществят мечтата си и да дебютират на олимпийски игри. Местната федерация категорично отказва да плати на Кириазис, за да откупи обратно така ценното за състезателките пособие.

Red Stripe USA

@RedStripeUSA
No bobsled, no problem. If you need a new ride @Jambobsled, put it on @RedStripe’s tab. DM us and we’ll be in touch ??

6:07 PM – Feb 15, 2018
4,345
1,680 people are talking about this
Twitter Ads info and privacy

И точно тогава на хоризонта се появява спасението. В лицето на бирената компания Red Stripе, която от години е сред спонсорите на местния бобслей. Пивоварите използваха профила си в Twitter, за да вземат отношение – “Няма боб, няма проблем! Ако ви трябва ново возило, просто го пишете на нашата сметка!”

“Като бира, която е създадена на същия остров с тези спортисти, искаме да бъдем сигурни, че те разполагат с всичко необходимо, за да се състезават достойно”, коментира Андрю Ангуин, който е маркетинг мениджър на Red Stripe.

Говорител на ямайския бобслей потвърди, че от бирената компания са “дарили” нов боб на момичетата и те ще вземат участие в първата тренировъчна сесия в събота. През месец декември ямайският дует завърши на седмо място в Световната купа в Германия.

Присъствието на Ямайка на зимни олимпийски игри в бобслея се превърна в традиция от Калгари 1988 насам. Тогава бе дебютът на островитяните, вдъхновил популярния филм „Леден болид“, а след това представителите на страната навъртяха участия на още пет олимпиади.

Ощр от категория Зимни спортове