Намери ни
To Top

Мъри предупреди Астана, даде пример с Левски как се проваля силен отбор

Треньор №1 на България за 2018 г. и настоящ наставник на Астана – Станимир Стоилов, предупреди всички в Казахстан, че пътят, по който е поел местният шампион, води до провал и даде за пример Левски.

“Спортинг купи футболисти за 40 млн., а ние взехме Перцук, Станоевич и още един.


Ясно е, че така не можем да пордължим напред. Ако искаме добър футбол, трябват пари. Не може да продължи това с неплащането на премиите. Уморен съм, ще мисля за бъдещето си след реванша със Спортинг.

Когато нещо върви добре, не е необходимо да се разрушава и после възстановява. Този подход не работи. Ще бъде предизвикателство отново да вдигнем клуба. Мислех, че има разумни хора и няма да има закъснения със заплатите, но чакаме 2-3 месеца. А и за Купата не сме си получили премиите. Ако има проблем в най-добрия клуб, ако клубният футбол не се развива, кой треньор може да работи в националния отбор? Няма да подам документи за национален селекционер. Аз не се предлагам. Ако има оферта – ще помисля. Ако искат да говорим, съм готов да говоря, а не само от сайтове да чувам, че има предложение”, каза Мъри, след което продължи за Астана:

“Въпросът е: какво искаме – да развалим или да надграждаме? Ще ви дам един пример: напуснах Левски, отборът беше шампион четири пъти, игра 1/4-финал в Лига Европа. Всичко се разруши. Опитаха да го вдигнат, но не стана. Трудно е да се върнеш на парвилния път. Когато играчите не са щастливи, те не могат да се развиват”, каза Станимир Стоилов по повод домакинското поражение от Спортинг в Лига Европа с 1:3.

Ощр от категория Футбол