Намери ни
To Top

Гръмка победа за ЦСКА на старта

Верея загуби тежко от ЦСКА София в мач от 21-ия кръг на Първа лига. Двубоят в Стара Загора приключи при резултат 5:0 за армейците.

Голмайсторът на столичани Фернандо Каранга откри резултата още в 3-ата минута. Бразилският нападател получи подаване от Станислав Манолев, майсторски се измъкна от защитата на домакините и от чиста позиция реализира 17-ия си гол от началото на сезона.


В 16-ата минута червените удвоиха аванса си след нова колеблива изява на бранителите на Верея. Кирил Десподов напредна по десния фланг, след което подаде към Каранга, който продължи с пета към Енрике Рафаел, който от няколко метра не остави шансове на Даниел Наумов.

Гостите от София продължиха да диктуват случващото се на терена и след почивката и логично стигнаха до нови три попадения. Първо в 62-ата минута Каранга направи преднината на своя тим класическа, реализирайки втория си гол в мача. В 78-ата минута Роланд Алберг вкара 4:0, а Жан Бланко оформи разгромния успех за армейците с гол в добавеното време.

С успеха тимът на Стамен Белчев се изкачи временно на лидерската позиция в класирането с актив от 50 точки, с 2 повече от шампиона Лудогорец. Верея остава на шестата позиция с 31 пункта.

Ощр от категория Футбол