Намери ни
To Top

Лудогорец ще разваля българската прокоба срещу Милан

Тази вечер в 20:00 часа българският шампион Лудогорец посреща италианския гранд Милан в първи мач от 1/16-финалите в Лига Европа. Разградчани ще опитат да постигнат положителен резултат, който да им даде добри шансове преди реванша на “Дзузепе Меаца”. Целта на “орлите” е да направят нещо, което нито един друг български отбор не е успявал – да отстранят “росонерите” в елиминационен сблъсък от евротурнирите. До момента Милан цели пет пъти се е изправял срещу родни тимове, като и в петте случая е успявал да се класира за следващата фаза.


Италианците имат 7 победи, 2 равенства и само 1 загуба срещу отбори от България.

В момента обаче Милан не е онзи отбор от миналото, който всяваше страх във всеки съперник. “Росонерите” за поредна година кретат в Серия “А” и се намират едва на 7-ото място във временното класиране. Въпреки че през лятото инвестира доста средства за нови играич, тимът така и не може да намери най-доброто си лице. Именно заради това шансовете на Лудогорец да стигне до сензационна победа не са никак малки.

В същото време обаче миланистите имат и едно голямо предимство – фактът, че са в добър игрови ритъм, тъй като първенството в Италия е в разгара си. Междувременно Лудогорец няма официален мач от 14 декември миналата година, когато загуби от ЦСКА-София в 1/4-финала за Купата на България (1:2). Освен това “росонерите” са в добра форма от началото на годината, като записаха 4 победи и 1 равенство в петте си мача в Серия “А” и още нямат загуба.
Лудогорец с последна тренировка преди мача с Милан+31

Лудогорец обаче може да се похвали, че вече е отстранявал един италиански отбор точно в тази фаза на точно този турнир. Това се случи през 2014 година, когато разградчани срещнаха Лацио и спечелиха с 1:0 в Рим, след което направиха 3:3 в реванша на “Васил Левски”.

Треньорът Димитър Димитров вероятно ще заложи в днешия мач на малко по-дефанзивна схема на игра и ще чака да организира остри контраатаки. Очаква се на вратата да започне Ренан, а пред него в защита ще действат Сисиньо, Моци, Пластун и Саша, който ще заеме мястото на наказания Натанаел на левия бек. В средата на терена ще действат Светослав Дяков и Абел Анисе, а пред тях в ролята на плеймейкър ще бъде Марселиньо. Вирджил Мисиджан и Джоди Лукоки ще оперират по крилата, а на върха на атаката шанс ще получи новото попълнение Якуб Швиерчок.

В същото време и Дженаро Гатузо се очаква да заложи на най-доброто, с което разполага. Той ще пусне в игра Джанлуиджи Донарума под рамката и карето Абате, Сапата, Бонучи и Калабрия в отбрана. Билия, Монтоливо и Кесие ще са триото в центъра на терена, а в предни позиции ще действат Борини, Силва и Сусо.

Лига Европа, 1/16-финал, първи мач:

ЛУДОГОРЕЦ – МИЛАН

Вероятни състави:

ЛУДОГОРЕЦ: Ренан, Сисиньо, Моци, Пластун, Саша, Дяков, Анисе, Марселиньо, Лукоки, Мисиджан, Швиерчок

МИЛАН: Донарума, Абате, Сапата, Бонучи, Калабрия, Билия, Монтоливо, Кесие, Борини, Силва, Сусо

Стадион: “Лудогорец Арена”, Разград
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)
Начало: 20:00 часа

Ощр от категория Футбол