sportove.net

Таекуондо турнир от категория категория G1 ще се проведе в София

След по-малко от месец столицата ни ще бъде домакин на едно от най-големите състезания по таекуондо в Европа. Турнирът „София Оупън“, който се провежда вече 5 години, миналата година получи престижната категория G1 и ще събере световния елит в този боен спорт на 3-4 март в столичната зала „Асикс Арена“.

Турнирите от категория G1 са сред най-авторитетните спортни изяви по таекуондо, имат  най-висок ранг и носят точки за класиране на състезателите в световната и Олимпийската ранглисти. По тази причина, те са и най-посещавани от таекуондистите от всички континенти и категории.


Към момента броят на регистрираните е над 700 състезатели, като миналата година бройката надхвърли 1300 участници от около 40 държави

Очаква се в „София Оупън“ да вземат участие олимпийският шампион от Рио 2016 – йорданецът  Ахмад Абугауш, сребърният медалист от Рио – Лутало Мухамад (Великобритания), световната и европейска шампионка и трета от олимпиадата в Рио – Бианка Уалкден (Великобритания), както и известни участници от Австралия, Аржентина и САЩ.

От българска страна участие в турнира ще вземат най-добрите български таекуондисти – бронзовият медалист от световното първенство в Муджу (Южна Корея) Владимир Далаклиев, световният шампион при кадетите Александър Джорджев и европейският шампион при кадетите Даниел Ладжев.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.