Намери ни
To Top

Храбър Тотнъм не се даде на Ювентус в епична битка

Ювентус и Тотнъм направиха зрелищно равенство 2:2 в първия си мач от 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. Така „шпорите” ще имат предимството на два гола на чужд терен преди реванша в Лондон, където и равенства 0:0 и 1:1 биха ги класирали за 1/4-финалите.

Аржентинският голмайстор Гонсало Игуаин (2) даде ранна преднина на „бианконерите” след заучено изпълнение на пряк свободен удар от Мирален Пянич. Босненският национал намери непокрития в наказателното поле Игуаин, който с воле опъна мрежата зад Лорис.


Тотнъм отвърна минута по-късно с неточен удар на Кристиан Ериксен.

В 9-ата минута Бен Дейвис фаулира Федерико Бернардески в наказателното поле и германският съдия Феликс Брих посочи бялата точка. Гонсало Игуаин (9-дузпа) реализира хладнокръвно втория си гол в мача и усложни задачата на гостите, които в 17-ата минута също поискаха 11-метров наказателен удар за падане на Хари Кейн след съприкосновение с Бенатия. Този път обаче реферът не даде дузпа.

В 26-ата минута Буфон спаси удар с глава на Хари Кейн от близка дистанция, а три минути по-късно след шут на Ериксен топката премина покрай вратата.

В 35-ата минута гостите върнаха едно попадение. Те отнеха топката в средата на терена, Деле Али пусна извеждащ пас за Кейн, който финтира Буфон и отбеляза в опразнената врата.

В 40-ата минута Ериксен отправи истински снаряд по посока вратата на Буфон, кото обаче отново показа класа и успя да отрази удара.

В последната минута на първото полувреме Дъглас Коща направи страхотен пробив отляво и бе спънат в пеналта от Серж Орие, а съдията не се поколеба да отсъди втора дузпа за Юве. Отново Игуаин изпълни 11-метровия удар, но този път заложи на силата и стреля в напречната греда.

Втората част започна малко по-спокойно. Ювентус пръв стигна до голова възможност в 57-ата минута, когато Бернардески отправи силен диагонален удар, спасен от Лорис. При последвалия корнер Марио Манджукич отблизо стреля с глава, но право в тялото на вратаря.

В 70-ата минута Кейн опита изненадващ удар от около 25 метра, като за пръв път Буфон показа колебания и не успя да улови топката.

В 72-ата минута „Шпорите“ получиха фаул пред наказателното поле. Зад топката застана Кристиан Ериксен, който със силен удар по земя изненада Буфон и изравни за 2:2. До края на мача и двата тима играха предпазливо и по този начин оставиха развръзката за реванша на „Уайт Харт Лейн“.

Ощр от категория Футбол