Намери ни
To Top

Гришо падна с една позиция в ранглистата

Григор Димитров падна с една позиция в световната ранглиста по тенис.

Хасковлията, който заради травма на рамото отказа да защитава титлата си в София през миналата седмица, вече е пети в класацията на АТП с 4425 точки.

Димитров беше изпреварен от Александър Зверев, който вече има 4450 точки. 20-годишният германец също загуби точки миналата седмица, след като реши да не защитава титлата си в Монпелие.


Той си взе почивка след победите срещу Ник Кириос и Алекс де Минор за купа „Дейвис“, които изведоха Германия до успех срещи Австралия.

Рафаел Надал остава №1 за 25-а поредна седмица и общо 166-а в кариерата си. Той обаче няма да играе тази седмица и може да отстъпи първото място, ако Роджър Федерер, който има 9605 точки и изостава със 155 от Надал, стигне до полуфиналите на започващия днес турнир от категория АТР 500 в Ротердам.

Финалистът от Мелбърн Марин Чилич е трети с 4960 точки. В челната десетка са още австриецът Доминик Тийм (4060 т.), белгиецът Давид Гофен (3400 т.), американецът Джак Сок (2880 т.), аржентинецът Хуан Мартин дел Потро (2815 т.) и испанецът Пабло Кареньо Буста (2705 т.).

Федерер, Димитров, Зверев и Гофен ще играят в Ротердам тази седмица. Те са поставени на първите четири места, а другите четирима в списъка с поставените са Стан Вавринка, Томаш Бердих, Лука Пуи, който в неделя спечели титлата в Монпелие, и Жюл Мюлер.

Ощр от категория Тенис