Намери ни
To Top

Министър Кралев с почетен подарък от директора на тенис турнира в Дубай

Повече от 10 000 фенове на тениса станаха свидетели на изключителен полуфинал на турнира DIEMA XTRA Sofia Open.

В него босненецът Мирза Башич показа огромно сърце и поднесе голямата изненада.

Той успя да надделее със 7:6, 6:4 над носителя на три титли от Големия шлем и олимпийски шампион на двойки от Пекин Стан Вавринка.

Башич ще излезе за първи път на финал в турнир от АТП Уърлд Тур срещу нямащия загубен сет и дори допуснат пробив в софийската надпревара до момента Мариус Копил, който се наложи с 6:4, 6:2 над Йозеф Ковалик (Словакия).


Победата на Башич над Вавринка е първа за него над състезател от Топ 20. Финалът е в 17 часа в неделя.

При двойките поставените под №4 в схемата Робин Хаасе и Матве Миделкооп от Холандия победиха Скот Липски (САЩ) и Дивиж Шаран (Индия) с 6:4, 6:2 във втория полуфинал и в 14 часа в неделя ще се изправят в спор за трофея срещу вторите поставени Никола Мектич (Хърватия) и Александер Пея (Австрия).

След мача между Мирза Башич и Стан Вавринка министърът на младежта и спорта Красен Кралев получи почетен подарък от вицепрезидента на Dubai Duty Free и директор на тенис турнира Dubai Duty Free Tennis Championships Салах Тахлак, който е в България за DIEMA XTRA Sofia Open. Dubai Duty Free, представлявана от компанията Brand plus е собственик на седмицата, в която се провежда българския турнир от сериите 250 на АТП. Подаръкът, който получи министърът представлява книга по повод 25 години от старта на надпреварата в Дубай, в която е събрана нейната история и мемориална сребърна монета.

Ощр от категория Тенис