sportove.net

Серина Уилямс се завръща на корта във “Фед къп”

Бившата номер 1 в света Серина Уилямс (САЩ) ще направи завръщане на корта в мача срещу Холандия от първия кръг в Световната група на “Фед Къп”, неофициално световно отборно първенство по тенис за жени.

Уилямс е заявена за двубоя на двойки в неделя в Ашвил в тандем с Лорън Дейвис. Това ще бъде първи официален мач за 36-годишната американка от Откритото първенство на Австралия през миналия януари, когато спечели 23-ата си титла от “Големия шлем”.

В последствие тя обяви, че е бременна и пропусна остатъка от сезона, а през септември роди дъщеря си Алексис-Олимпия.


Уилямс, която имаше сериозни здравословни проблеми по време на бременността и трябваше да роди 6-седмици преди термина със спешно цезарово сечение, заяви, че все още не може да обяви плановете си за предстоящия сезон.

Тя поднови тренировки през ноември и изигра един демонстративен мач срещу шампионката от “Ролан Гарос” Елена Остапенко (Латвия) в края на декември в Абу Даби, но в последствие отказа да защитава титлата си на Откритото първенство на САЩ заради недостатъчна физическа подготовка.

“На този етап не знам как ще се развие сезона за мен и дали ще участвам в останалите турнири от “Големия шлем”. Сега съм концентрирана върху предстоящия мач за “Фед Къп”, а след това ще видим”, коментира тя.

“Имам дългосрочни планове, но в момента целта ми е да започна отново да играя. Естествено спечелването на (рекордна) 25-а титла от Шлема е нещо, което бих искала да постигна, но винаги съм мразила да си поставям граници”, допълни американката.

“Нормално е да имам трудности да достигна необходимата физическа форма с оглед на трудностите, през които преминах. Спокойна съм. Нямам какво да доказвам. Просто се старая отново да стана конкурентна”, каза още Уилямс.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.