Намери ни
To Top

Оспорвани хандбални мачове предстоят в почивните дни

Поредните срещи от календара на националното ни хандбално първенство в двете направления ще се проведат тази събота и неделя. Лидерите при мъжете и вече без загуба от близо 2 години „Локомотив” ( Варна) не могат да бъдат изместени от първото място въпреки, че по програма в този кръг почиват ,но  благодарение на шестте си точки пред втория „Добруджа” отново ще са на лидерската позиция.

Интересен и оспорван се очертава да бъде двубоя в Габрово между „ Чардафон” и „Локомотив” ГО, които към момента на на 4-то и 5-то място, както и мача „Фрегата”( Бургас)  и „Спартак” ( Варна). Морското дерби, което през годините приковаваше вниманието на хандбалните фенове с напрежението и заряда,  в този шампионат „акулите” разчитат изцяло на подмладения си тим, който е само от състезатели на ДЮШ.


Варненци са трети (13 т) с точка зад „Добруджа” и със сигурност ще търсят победата до последния сигнал в бургаската зала „Младост”. В другата среща от кръга,  последните в таблицата „Пирин” приемат у дома в Гоце Делчев НСА. „Студентите” се движат колебливо от началото на сезона и имат 6 точки, докато неврокопчани са на дъното с едва 3 пункта . Ето и пълната програма при мъжете :

11 февруари ( неделя) – 11 кръг

14:00 часа в Габрово: Чардафон ( 4) – Локомотив ГО (5)

14:00 в Гоце Делчев: Пирин ( 9) – НСА (6)

14:00 в Бургас : Фрегата ( 8)– Спартак Вн ( 3)

На 6 април от  14:00  Добруджа (2)- Осъм (7)

Локомотив (Варна) (1)  – почива

Заб. В скоби са местата на отборите в класирането.

В женското първенство се очертава истинско дерби между „Свиленград” и „Етър 64”. Домакините са на третата позиция с 12 точки, докато съперникът пристига с точка повече и голмайсторката си Данислава Петрова. Тя има 50 гола от началото на шампионата, а за „амазонките” в чудесна форма се намира левия гард Кристина Миланова с 59 гола до момента. „Болярките” загубиха в миналия кръг във Велико Търново от „Бъки” с 25:26 , а „Свиленград” надиграха като гост „Поморие” с 15:22 и определено са с повишено самочувствие. Не по-малко интересно ще бъде и в Шумен между едноименния отбор и „Бъки”. Гостенките ще излязат като лидери в подреждането , но на терена ще срещнат амбициозния отбор на домакините, които трябва да спечелят, за да си затвърдят 4-то място, което им дава право на участие във Финалната четворка за определяне на новия шампион. Програмата при дамите за предстоящия уикенд :

10 февруари ( събота) – 9 кръг

14:00 „Шумен 98” ( 4) – „Бъки” (1)

11 февруари ( неделя)

14:00 „Свиленград” (3)- „Етър 64” (2)

17:00 „ Ники спорт” (6)  – „Поморие” ( 5)

Ощр от категория Спорт