Намери ни
To Top

Гришо най-вероятно ще играе в Ротердам

По всичко изглежда Григор Димитров ще вземе участие в турнира в Ротердам през следващата седмица.

Участието на световния номер 4 бе под въпрос след оттеглянето му от София Оупън. Причината за това решение бе пренатоварване и опасност от по-сериозен проблем в областта на рамото. Хубавата новина е, че явно възстановяването върви добре, защото от организаторите на надпреварата в Ротердам увериха, че очакват Димитров.


Турнирният директор Рихард Крайчек разкри в интервю, че Григор вече си е резервирал тренировъчен корт, а това са направили още Саша Зверев и номер 1 в схемата на Совия Оупън Стан Вавринка.

„Мениджърът на Александър Зверев ми се обади да помоли да запази два часа в петък, той иска да тренира много. Григор Димитров и Стан Вавринка също са резервивали тренировъчни кортове, което означава, че са здрави, иначе нямаше да го правят.“, заяви шампионът на Уимбълдън от 1996 година.

Турнирът в Ротердам е от категория ATP 500 и се очертава като излючително силен, след като в него се включи и Роджър Федерер. Маестрото ще опита да достигне до полуфинал и по този начин да се завърне под номер 1 в световната ранглиста.

„Имаме широк спектър от участници. Няколко играчи от топ 5, няколко играчи от „Следващото поколение“ или с други думи изгряващите таланти, както и холандци, а холандците са важни за нас.“

Ощр от категория Тенис