Намери ни
To Top

Холандската писта „Асен“ има реални шансове за влизане в календара

Пистата „ТТ Асен“ може да стане домакин на Гран При на Холандия в близко бъдеще, след като получи одобрение от ФИА в лицето на състезателния директор за Формула 1 Чарли Уайтинг. Той е отбелязал, че трасето ще се нуждае само от малки промени, за да влезе в календара на шампионата.

Холандия се разглежда като опция за домакин на Ф1 главно заради нарастващия интерес към Макс Верстапен. Освен „Асен“, кандидатства и „Зандвоорт“, така че очевидно желанието е голямо.


F1 News Hound
@F1NewsHound
Assen Would Need Minor Changes to Host Possible Dutch GP #F1 #AbuDhabiGP #F1finale #F1NH http://www.nshnd.com/to.aspx?i=3886074 …

10:59 AM – Feb 7, 2018
Assen Would Need Minor Changes to Host Possible Dutch GP
Assen Would Need Minor Changes to Host Possible Dutch GP:

footballnewshound.com
See F1 News Hound’s other Tweets
Twitter Ads info and privacy
Пистата край град Асен вече има лиценз втора степен от ФИА, но трябва да го повиши в първа, за да бъде възможно там да се провеждат състезания от Формула 1. Ръководството на трасето уверява, че след „щателната инспекция“ на Уайтинг, той е направил конкретни предложения, за да мине „Асен“ едно ниво нагоре. Необходимо е да се подобрят бордюрите, мантинелите и защитните ограждения.

Ариан Бос, който е шеф на пистата, останал доволен от одобрението на Уайтинг, но е наясно, че следващата стъпка е по-сложна. Необходимо е ръководството на Ф1 да издаде одобрение за първото Гран При на Холандия от 1985 г. насам.

Ощр от категория Моторни спортове