sportove.net

Алина Кабаева покани ансамбъла ни на благотворителния си фестивал

Олимпийската, двукратна абсолютна световна и петкратна абсолютна европейска шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева се е свързала официално с президента на БФХГ Илиана Раева и е поканила ансамбъла на България да бъде специален гост в благотворителния фестивал “Алина”, който тази година ще се състои на 21-и май в руската столица Москва.

Фестивалът “Алина” е едно от най-мащабните събития в света на художествената гимнастика. От 2009 година събитието се провежда ежегодно под патронажа на благотворителния фонд “Алина Кабева”, обединяващо стотици млади спортисти от Русия и други страни.

В продължение на осем години повече от 5 хиляди гимнастички участват във фестивалите, чиито изпълнения бяха наблюдавани от над 30 хиляди души.


По принцип това са деца от домове за деца, лишени от родителски грижи и интернати в Москва, региона на Москва и други руски градове.

От 2009 до 2016 година се проведоха осем фестивала, всеки от които се превърна в истинско събитие в света на художествената гимнастика. Млади спортисти от Русия и други страни сериозно се подготвят за фестивала всяка година , като работят с треньори, сценаристи и хореографи, за да представят оригинални и вдъхновяващи изпълнения на фестивала.

Всяка година на събитието участват над 50 екипа от повече от 50 градове в Русия и други държави – Азербайджан, Беларус, България, Германия, Израел, Япония, Казахстан, Куба, Република Южна Осетия.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.