sportove.net

Кейси Стоунър обвини Роси и Винялес

Двукратният шампион в MotoGP Кейси Стоунър заяви, че заводските пилоти на Ямаха Валентино Роси и Маберик Винялес също трябва да бъдат обвинени за слабостите на конструктора им през миналия сезон. Годината бе най-лошата за японския тим от цяло десетилетие след резкия спад в представянето през втората половина от годината.

“Отстрани е трудно да се дава мнение. Маберик започна сезона с много увереност след успехи в предсезонната подготовка.


След няколко катастрофи обаче е много лесно да загубиш тази увереност, както и посоката си. По мое мнение проблемите на Ямаха бяха свързани главно с пилотите им. Естествено, във всичко има плюсове и минуси, но при положение че в началото си най-добрият, няма как само заради мотора да не можеш да влезеш в Топ 10”, коментира Стоунър.

Винялес започна сезона с три победи от първите пет кръга и поведе в класирането с 26 точки. Впоследствие обаче испанецът изпадна в дупка, от която така и не излезе. 7-кратният шампион в кралския клас Роси таеше надежди почти до последно, че може да се бори за титлата с Марк Маркес и Хонда, но в крайна сметка остана далеч зад него.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.