Намери ни
To Top

Вавринка: Григор ми каза, че атмосферата в София е невероятна

Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария) пристигна в София днес за участие в турнира от сериите АТП 250 в зала „Арена Армеец“.

„За първи път съм тук и съм щастлив, че получих възможност да дойда в София и да играя в турнира. Последните 6-7 месеца бяха трудни за мен заради операцията в коляното. Преди две седмици играх за първи път в Мелбърн, но тогава не бях напълно готов.


Сега се чувствам по-добре. Тренирах здраво във фитнеса след Австралия. Смятам, че кондиционно съм на доста по-високо ниво. Естествено липсва ми игрова практика, но това е нормално и ще дойде с мачовете“, заяви Вавринка.

„Радвам се, че съм тук и ще мога да играя. По принцип във всеки турнир, в който участвам, целта ми е да го спечеля. Сега е малко по-различно. В началото съм след дълго отсъствие заради контузия. Мисля мач за мач, ден за ден. За мен е важно, че отново съм на корта. Искам утре да спечеля, но по-важното е да играя възможно повече“, допълни той.

Швейцарецът е разговарял с най-добрия български тенисист Григор Димитров за турнира в София.

„Говорихме с Григор и той ми каза, че атмосферата в София е страхотна. Залата е голяма и има много хора. С Григор сме приятели извън корта и си прекарваме много приятно заедно. Той е много атрактивен играч и страхотен човек. Тренираме често заедно по турнирите, а сме играли и на двойки. С Дани Валверду свършиха отлична работа през миналия сезон. Много се радвам за него, защото знам колко се труди“, каза Вавринка.

„Срещу Григор се играе много трудно, но съперничеството ни е само на корта“, каза още той.

Вавринка започва участието си на турнира в София утре срещу квалификанта Мартин Клижан от Словакия.

„Мартин също имаше някои здравословни проблеми и също сега се завръща на корта. Той е добър играч. Срещнахме се с него в Австралия през миналата година и го победих трудно в пет сета. Очаквам оспорван двубой, още повече, че той вече е изиграл няколко мача тук. Ще ми бъде интересно какво е моето ниво и как ще успея да му се противопоставя“, коментира швейцарецът.

Той не си поставя за цел спечелването на още титли от Големия шлем, но се надява да прибави още значими трофеи към колекцията си до края на професионалната си кариера.

„За мен беше мечта да спечеля титла от Шлема, а вече имам три. Сега най-важното е да съм здрав и да продължавам да се наслаждавам на тениса. А пък ако мога да спечеля още няколко от големите турнири, би било страхотно“, каза Вавринка.

Ощр от категория Анализ