Намери ни
To Top

На днешните цени Бербатов щял да струва 80 млн. паунда

Димитър Бербатов е в края на кариерата си, но той има за какво да е горд от постигнатото особено по английските терени. Сайтът Football Whispers публикува специална статия за българина в рубриката си “Иконите на Премиър лийг”, в която припомня за периодите на нападателя в Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм. Изданието анализира представянето на нашенеца, като заключава, че ако сега бяха силните години на Бербо на Острова, той щеше да струва 80 млн. паунда според настоящите трансферни цени.


Ето какво се казва в анализа за Бербатов:

На фона все по-голямата популярност на статистическите анализи във футбола все още има, и най-вероятно винаги ще ги има, определени аспекти от играта, които няма как да бъдат изразени като числа. Става дума за онези качества на футболистите, които не са подвластни на преброяване.

На фона на тях Димитър Бербатов се открои, създавайки си свой свят на прищевки и рисувайки понякога дори с груби линии като един истински футболен импресионист. Той не беше нито бърз, нито хипер-продуктивен на терена и определено не беше вманиачен от това какви са показателите му. Но той мислеше като никого друг, виждаше неща, които други не можеха, и се придвижваше по игрището по един безпогрешен и в същото време муден и небрежен начин, с който самодоволно “отсвирваше” простосмъртните защитници, които се изправеха на пътя му, забавлявайки се иронично на техните усилия да провалят “творческата му дейност”.
View image on Twitter
View image on Twitter

Football Whispers

@FB_WHISPERS
The latest in our Premier League icon series sees @RyanBaldiFW focus on former THFC, #MUFC and #FFC striker Dimitar Berbatov.https://www.footballwhispers.com/blog/premier-league-icons-dimitar-berbatov …

1:30 PM – Feb 5, 2018
Replies Retweets likes
Twitter Ads info and privacy

Независимо че ставаше все по-муден и по никакъв начин не можеше да опровергае обвиненията в мързел, Бербо продължи да е на висота и във Фулъм, както и в Монако по-късно след тръгването си от Премиър лийг.

С видима антипатия към тичането и пълна незаинтересованост към всякакви защитни действия българският нападател със сигурност имаше своите слаби страни. Той обаче беше енигма, фантазьор, магьосник, който внушаваше страхопочитание през тези 7,5 г. в Англия. С топка в крака той умееше да прави неща, от които падаха ченета и които възбуждаха публиката. На него не можеше винаги да се разчита да пресира, но можеше да заложиш, че първото му докосване ще бъде безупречно и че на фона на неговите представи нищо не изглеждаше невъзможно.”

Ощр от категория Трансфери