Намери ни
To Top

Невероятна драма между Ливърпул и Тотнъм

Отборите на Ливърпул и Тотнъм завършиха 2:2 в драматичен двубой на “Анфийлд”. Отборът на Юрген Клоп водеше на почивката с гол на Мохамед Салах още в третата минута. През втората част гостите имаха предимство и стигнаха до заслужено изравняване след фантастичен изстрел на Виктор Уаняма, който се появи като резерва.

В последните минути съдията се превърна в главно действащо лице.


Първо той отсъди дузпа за лондончани, въпреки че помощникът му го информира, че Хари Кейн е бил в засада преди нарушението. Голмайсторът обаче пропусна от бялата точка. В продължението на редовното време Салах развинти защитата на “шпорите” и накара феновете да избухнат, като се разписа за 2:1. В 95-ата минута Кейн успя да изравни след втората дузпа, която изпълни. Този път имаше повече основания за нарушение на Ван Дайк срещу Ламела, но решението бе спорно, тъй като халфът много леко падна в наказателното поле.

С този гол Кейн не само донесе точката на Тотнъм, но и отбеляза попадение номер 100 във Висшата лига. След този резултат Ливърпул остана трети, като има аванс от две точки пред петия Тотнъм. Между тях е Челси, който утре гостува на Уотфорд.

Ливърпул причини на Тотнъм това, което “шпорите” направиха на Манчестър Юнайтед преди няколко дни – отбеляза им много ранен гол. Още в третата минута Мохамед Салах откри резултата, след като се възползва от грешка в защитата на гостите. Ерик Дайър опита да върне топката, но изведе Салах сам срещу Лорис и египтянинът насочи топката към мрежата. За него това е 20-ти гол от началото на сезона във Висшата лига.

Мърсисайдци пресираха много високо в половината на съперника и играчите на Почетино не получаваха време, за да се организират. Темпото бе много високо, но опасните положения бяха пред вратата на Лорис. Джеймс Милнър бе близо до попадение след рикошет. Възможности се откриха пред Фирмино и Салах. Тотнъм опитваше да отговори, но топката не стигаше до Кейн.

Гостите имаха по-добър период в края на първата част. В 34-ата минута Сон развинти защитата на домакините и намери Ериксен, който се озова сам срещу Кариус, но преди това бе отсъдена засада. Хубав удар на Дембеле пък бе спасен от вратаря на Ливърпул.

След почивката Тотнъм постепенно взе инициативата и започна да създава положения. В 57-ата минута Деле Али, който не се забелязваше през първото полувреме, изведе великолепно Сон. Кариус излезе и успя да блокира удара на корееца с тяло. Топката се върна в Али, чийто изстрел мина близо до дясната греда. “Шпорите” изнесоха играта в половината на съперника и на няколко пъти опитаха да изведат Кейн на добра позиция, но подаванията не сполучиха.

Клоп реши да направи промени, защото Ливърпул отстъпи владеенето на топката, а и не създаваше положения през втората част. Мане и Хендерсън напуснаха терена, а на тяхно място се появиха Вайналдум и Окслейд-Чембърлейн. Деле Али пък опита да спечели дузпа в 69-ата минута. Той симулира в наказателното поле, за което получи жълт картон. Английският национал нямаше претенции и дори поздрави съдията за решението му.

Почетино пусна в игра Уаняма и секунди по-късно той му се отблагодари. Халфът изравни резултата в 80-ата минута с фантастичен удар от далечна дистанция. С оглед на превъзходството на Тотнъм през второто полувреме гостите стигнаха до заслужено изравняване.

Ощр от категория Футбол