Намери ни
To Top

Бодуров: Показваме характер, новите ще помогнат

Бранителят на ЦСКА Николай Бодуров изрази задоволство от представянето в контролите с Дзянсу, Динамо Киев и Спартак Москва.

„Надградихме нивото си от есента. Мачовете с Динамо и Спартак бяха изключително полезни, показахме добри игри и резултатите не са лоши за нас. Вдигат ни самочувствието, което е важно.


Сравняваме и на какво ниво сме срещу такива топотбори. Мотивацията срещу Динамо и Спартак е по-друга. С китайците пък първия мач го изиграхме добре (с Дзянсу), но в този с Тянджин не толкова. Второто полувреме беше неприятно за гледане. Но това беше последна контрола, натежа психическата умора, тя даже е по-голяма от физическата. Като цяло изиграхме три контроли на добро ниво“, отчете Бодуров пред клубния сайт.

Той коментира ситуацията срещу Спартак, когато бе на път да се сбие със звездата Луис Адриано. „Той ме ритна без топка, което ме изнерви. В хода на мачовете нямам проблем с по-груби близания. Но това си беше провокация, особено в контрола. Изпуснах си нервите, но едва ли ще го направя в официален мач“, добави Бодуров.

„Напуснаха ни добри играчи, но и новите са на ниво и ще ни помогнат. Все още имат нужда от адаптация и да свикнем един с друг, но ще се получат нещата. Като цяло се приобщават бързо. Напролет очаквам да сме по-постоянни, а не на приливи и отливи. Ако си позволим спадове във формата, няма как да станем шампиони. Трябва да държим не просто добро, а високо ниво. Класните отбори си печелят мачовете, дори когато не са в топформа. Ние взехме няколко такива срещи през есента. Когато бяхме притиснати към стената, показахме характер“, каза още Бодуров.

„Искам всичко да е честно, а не да се играе със съдии и разни такива номера. Не искам да вярвам, че всичко е поръчково“, добави Бодуров.

Ощр от категория Футбол