Намери ни
To Top

Риека одобри Божинов

Валери Божинов е одобрен от треньорския щаб на Риека. Бившият мъж на Николета и Алисия изкара едноседмична подготовка с шампиона на Хърватска, по време на която трябваше да се разбере дали двете страни ще си допаднат. Според Дарик радио договорът на Валери с Риека вече е просто формалност. Утре Божинов трябва да мине прегледи, а след това да парафира официално с тима, воден от словенския треньор Матяж Кек.


Именно решението на специалиста е било решаващо. Той не е имал съмнения в качествата на опитния българин, но е искал да провери дали е достатъчно мотивиран за игра.

Очертава се Риека да бъде 14-ият клуб в шарената кариера на един от най-големите образи в родния футбол. До този момент Божинов е играл в Италия, Португалия, България, Сърбия, Китай и Швейцария. Отборите във визитката му са Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг Лисабон, Верона, Виченца, Левски Тернана, Партизан Белград, Мейджоу Хака и Лозана.

За Риека в миналото играха още двама български нападатели. Става въпрос за Гонзо и Венцислав Христов. В момента отборът е на четвърто място, на 3 точки от втория Хайдук и 15 зад Динамо Загреб.

Ощр от категория Трансфери