Намери ни
To Top

Юнайтед скъси дистанцията до върха след дебютен гол на Санчес

Манчестър Юнайтед победи с лекота Хъдърсфийлд с 2:0 у дома в мач от XXVI кръг на Висшата лига.

Момчетата на Жозе Моуриньо не оставиха съмнение кой е по-добрият отбор пред 74 742 зрители на своя „Олд Трафорд“ и се наложиха с попадения на лятната покупка Ромелу Лукаку, както и на последната си придобивка Алексис Санчес.

Последният пристигна през януари от Арсенал и откри головата си сметка за „червените дяволи” с добавка след изпълнение на дузпа, която бе първоначално спасена от вратаря на гостите.

Срещата започна с минута мълчание в памет на „Бебетата на Бъзби“, тъй като във вторник се навършват 60 години от самолетната катастрофа в Мюнхен.


При трагедията оцеляват едва 23 души от общо 44 на борда, като седмина футболисти почиват на място, а осмият – Дънкан Едуардс, губи битката за живота си в болницата.

Оцеляват легендарните Мат Бъзби и сър Боби Чарлтън, както и още двама от футболистите (Джони Бъри и Джаки Бланкфлауър), макар и с много тежки травми.

Впоследствие на „Олд Трафорд“ бе пренесен часовникът от летището в Мюнхен в памет на всички загинали.

След началния съдийски сигнал днес домакините се впуснаха в атаки, след като в предния кръг паднаха от Тотнъм с 0:2.

Поражението коства титулярните места на Пол Погба, Антони Марсиал и Фил Джоунс, а още в деветата минута Джеси Лингард можеше да открие, но стреля право в тялото на вратаря.

В 20-ата пък друг юноша от школата – Скот Мактомней, бе грубо фаулиран в пеналта, но арбитърът не отсъди дузпа, въпреки бурните протести на домакинския лагер.

В Англия побързаха да се пошегуват, че това би било нарушение и червен картон дори в ръгби лигата, но очевидно не и в Премиършип.

В 28-ата минута Алексис Санчес предизвика страхотно спасяване от вратаря на гостите, като до края на първата част Юнайтед не можа да откри резултата, макар да игра предимно в половината на Хъдърсфийлд.

Малко след почивката обаче логичното се случи. Хуан Мата намери в пеналта Ромелу Лукаку и последният засече от движение, за да открие резултата – 1:0.

Това се случи в 55-ата минута, а в 67-ата Алексис Санчес бе фаулиран в пеналта и реферът този път отсъди дузпа, която самият чилиец изпълни.

Първоначално ударът му бе спасен от вратаря на гостите, но топката се върна към дошлият от Арсенал футболист и той с левия крак я насочи в мрежата, за да вкара своя дебютен гол – 2:0.

Така в крайна сметка Юнайтед постигна трета поред домакинска победа на нула и се възползва от равенството 1:1 на лидера Манчестър Сити срещу Бърнли.

„Гражданите” все още имат внушителна преднина от цели 13 точки на върха в класирането, следващият домакински мач на Юнайтед е срещу шампиона Челси на „Олд Трафорд”.

Преди това обаче хората на Моуриньо ще изиграят три мача като гости.

Ощр от категория Анализ