Намери ни
To Top

Даниел Пеев: Тепърва ще гледаме Мили Пиянго

Монтана се завърна в България след двубоя с Фойникас (Сирос) в Чалъндж къп. Снощи тимът на Даниел Пеев загуби гостуването си на гръцкия отбор, но въпреки това продължава на 1/4-финалите в турнира. Единствено репортер на BGvolleyball.com посрещна отбора на Монтана на летище София.


„Първите три гейма бяха много оспорвани и драматични. Но ние очаквахме подобна игра и атмосфера от домакините. Беше логично пред пълната зала, макар и малка, техният отбор да играе доста по-добре от това, което показа в Монтана. Водени от Боян Йорданов, те играха много по-събрано, организирано, с по-добро посрещане. Това изравни доста везните. Иначе ние се опитахме да натиснем със сервис и да ги спрем на блок. Получи ни се в по-голямата част от мача. При толкова оспорвани геймове две ситуации решават нещата. Опитахме се по-малко да грешим. За разлика от първия гейм, в третия при първата възможност Мартин Пенев направи точката за спечелване на гейма. Нашият капитан се нагърби. Това беше радостното“, каза Пеев пред BGvolleyball.com.На 1/4-финалите Монтана ще срещне тима на Млие Мили Пиянго (Анкара).“Тепърва ще гледаме турския отбор. Там е разпределителят Георги Георгиев, който стана шампион с Марек и игра няколко години в България. Имат и национал на Естония. Това е тим, който показа силни игри в Чалъндж къп и във вътрешното първенство на Турция. Наскоро победиха категорично с 3:0 Зиратбанк, който има селекция за шампионска титла. Във всяко следващо ниво на турнирите отборите стават все по-сериозни“, коментира треньорът на Монтана.
„Продължаваме да се готвим за мачовете, както го правехме досега, независимо дали за българско първенство или международни срещи. Ще се подготвяме съвсем отговорно и ще се опитаме да играем най-добрия си волейбол. Ако е достатъчно да спечелим, ще спечелим“, завърши Даниел Пеев.

Ощр от категория Волейбол