Намери ни
To Top

Русев: Приех условията на Мъри, Роси взима 1/3 по-малко

Собственикът на Левски Спас Русев заяви, че зимната селекция в отбора е приключена с привличането на шестте нови попълнения Аймен Белаид, Станислав Костов, Паулиньо, Ривалдиньо, Фелипе Нашименто и Афонсо Фигейредо. Русев коментира ситуацията в клуба в интервю за „Дарик“ малко повече от две седмици преди началото на втория дял от сезона.

„Селекцията завърши. Тя е колективен процес, в който аз активно участвам.


Работим с много мениджъри, предимно извън България. Много ми се иска през пролетта да донесем много радост на многобройните ни привърженици. Пожелавам си те да идват и да ни подкрепят на стадиона, а Левски да ги радва“, коментира Русев.

Той е доволен от избора си на Делио Роси за старши треньор. „В интерес на истината първият, с когото разговарях, беше Станимир Стоилов. Той постави своите условия, които бяха доста високи, но аз ги приех. Мога да кажа, че Роси сега получава около 1/3 от това, което Стоилов поиска. В крайна сметка той предпочете да остане в Казахстан“, обясни Русев.

Собственикът на Левски е категоричен, че има поставени цели пред отбора. „Има цели, но Роси ще реши кога да ги обяви публично. Със сигурност една от тях е влизане в групите на Лига Европа през есента“, каза Русев. Левски планира ремонт на стадион „Георги Аспарухов“ и изграждане на козирка, но „това ще бъде обявено, когато всичко е ясно и точно“.

Предвиждат се и подобрения по материалната база на ДЮШ на клуба, по който план работи директорът Даниел Боримиров. „С Боримиров сме в прекрасни отношения и работим много добре“, категоричен беше Русев. Собственикът на Левски заяви, че клубът няма да има проблеми с получаването на лиценз за новия сезон или поне той не знае за някаква пречка за това. Русев смята, че Левски е взел правилното решение да подкрепи кандидатурата на Борислав Михайлов за президент на Конгреса на БФС не само заради приноса на Михайлов като бивш вратар на отбора, но и заради това, че той е „първият и единствен президент на БФС, който е член на Изпълкома на УЕФА“.

Ощр от категория Футбол