Намери ни
To Top

Мистерия с Бербатов

Пълна мистерия цари около футболиста Димитър Бербатов, който днес има рожден ден.

Митко чуква 37 години, но никой не знае ще продължава ли с футбола, или вече е приключил кариерата си. Пълна мъгла има и около това къде се намира звездата в момента.

От няколко дни за нападателя пристигат напълно противоречиви информации от Индия.


Берба е контузен и почти не е играл в мачове за своя отбор Керала Бластърс през тази година. Това породи спекулации, че той ще бъде предсрочно освободен от ръководството. По принцип договорът на българина е до края на сезона в индийската Суперлига, а той трябва да прибере възнаграждение от 1 милион долара. До края на редовния сезон в шампионата остават точно 5 мача на Керала.

Отборът се бори да влезе в първата четворка, която продължава в шампионски плейофи. Бербо игра до момента в едва 6 двубоя за тима си, в които записа общо 358 минути. Не е вкарал нито един гол, няма и асистенция.

„България Днес“ получи информация от индийски източници, че Бербатов и Керала вече са се разделили. В една от скритите групи на феновете в социалните мрежи бе публикувано съобщение, че клубът е освободил своя нападател. До момента няма официално потвърждение на това нито от страна на ръководството, нито от играча.

В същото време Митко изненадващо се е прибрал в България. Той е пристигнал тайно у нас, за да посрещне заедно със семейството си своя рожден ден. Това в голяма степен потвърждава информацията, че бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед е прекратил трудовите си взаимоотношения с Керала. Берба сам се издаде, като пусна в Инстаграм кратко клипче, на което тренира заедно с двете си дъщерички в собствената им къща в столичния квартал Бояна.

„България Днес“ се свърза с Иван Бербатов, баща на Митко, който не потвърди, но и не отрече раздялата на сина му с индийците.
„Нищо не мога да кажа още. Питайте индийските журналисти за нещата, които разпространяват. Когато трябва и има нещо, тогава всичко ще се научи. Сега всеки пише каквото си иска. Митко си тренира. Дано се възстанови по-бързо от контузията, живи и здрави“, лаконичен бе Бербатов-старши.

В същото време вчера някои индийски медии излязоха с коренно различни вести за българската звезда. Според тях от Керала Бластърс ще бъде освободен единствено холандският нападател Марк Сифнеос, докато Бербатов на този етап остава. За последно Митко се подготвяше с юношите на клуба, докато лекуваше травмата си. Тогава новият треньор Дейвид Джеймс коментира, че Бербатов е великолепен нападател и много полезен с присъствието си в отбора.

Ако Бербо действително е приключил с Индия, то е напълно възможно той да спре с футбола. Съществува вариант да се навие да рита през пролетния полусезон при своя добър приятел Александър Томаш в Берое. В Стара Загора Митко ще бъде приет като Бог. По-големият от него с 3 месеца нападател Мартин Камбуров заяви, че би се радвал да заформят тандем в атаката.

„Ще бъде много хубаво и ще се радвам, ако Бербатов дойде. Това е доста трудно за момента, но със сигурност с него ще е доста лесно да се играе“, коментира класираният на второ място в анкетата Футболист на 2017 година.

Ощр от категория Футбол