sportove.net

Тервел Пулев в битка за титла на 24 март

Тервел Пулев ще излезе за осмия си мач на професионалния ринг на 24 март в Хамбург, а този път залогът е титла при професионалистите.

Негов противник ще бъде 33-годишният Хюсеин Джинкара, а информацията за предстоящата среща идва от промоутърите на родения в Германия боксьор.

Също като по-малкия брат Пулев (7 мача, 7 победи, 7 с нокаут), Цинкара има само победи на професионалния ринг (10 мача, 10 победи, 8 с нокаут).

Срещата на Тервел ще бъде част от гала вечерта, в която Анджело Франк и Себастиан Формела ще се бият за Интерконтиненталната титла във версия IBO.


Джинкара излезе за предпоследно на ринга на 22 декември, когато се справи с Абдулнасер Делалик и го нокаутира във втория рунд.

Ден по-късно пък Тервел постигна седмата си безапелационна победа и нокаутира Артьом Чарнякевич от Беларус.

“Този мач не бива да се пропуска. Един срещу друг ще застанат двама първокласни боксьори. Тервел е бронзов медалист от Олимпийските игри в Лондон и има отлична техника. И двамата са силни и привличат вниманието. Ще им стискаме палци”, заявиха организаторите на събитието в Хамбург.

Вчера Хюсеин Джинкара постигна и 10-ата си победа на професионалния ринг.

btvnovinite.bg
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.