Намери ни
To Top

„Ройтерс“ свали Лудогорец на земята, припомни му кой е Убиеца на гиганти

Лудогорец излиза утре в първия си домакински мач в Шампионската лига срещу Реал (М). Разградчани ще имат тежката задача да бият европейския клубен шампион, в който играе носителят на „Златната топка“ Кристиано Роналдо. Само часове след изказването на Кирил Домусчиев, че за останалите отбори в България орлите са като Барса и Реал, агенция „Ройтерс“ припомни, че вече един наш клуб се е справял със завиден успех срещу континентални първенци, но това е ЦСКА. Медията пише за незабравимите червени успехи, които са доказателството, че ЦСКА много пъти е извървявал пътя, по който Лудогорец тепърва тръгва и обяснямат защо клубът от Борисовата градина е наричан Убиеца на гиганти.


Армейците вече 3 пъти са отстранявали европшампиони, а по този показател са на първите места в цяла Европа. Дебютната червена жертва е Аякс (1973 г. – 0:1 и 2:0 сл. пр.), следват Нотингам Форест (1980 г. – 1:0 и 1:0) и Ливърпул (1982 г. – 0:1 и 2:0 сл. пр.). „Ройтерс“ пропуска, че ЦСКА има и 5-а победа над еврошампион – срещу Ливърпул през 2005 г. – 1:0 над „Анфийлд“, голът е на настоящия капитан Валентин Илиев.

Агенция „Ройтерс“ пише, че ЦСКА е „най-успешният клуб на Балканите със своите 31 титли и отстраняването на редица грандове в Европа“. Според агенцията Лудогорец е време да влезе в обувките на родния евробоец ЦСКА. „Няма да бъде лесно срещу Реал (М) но ние ще направим всичко по силите ни, защото това е мач за историята“, цитиран е испанският играч на орлите Дани Абало.

 

Ощр от категория Анализ