Намери ни
To Top

Григор: Не е важно на кое място си в ранглистата, а да запазиш себе си и ценностите си

Григор Димитров коментира представянето си на Australian Open 2018, където отпадна от Кайл Едмънд на четвъртфинала в турнира.

Той се завърна и назад в спомените си към триумфа Финалния турнир на ATP в Лондон.

„Винаги усещам подкрепата в България, било ми е винаги на сърце. Нещата вкъщи винаги са по-добре.


Изчаквам, през последните седмици от подготовката не се чувствах на това ниво, което исках. Искам винаги да играя на 100%, просто чакам резултатите. Да се надяваме в близките часове да получа повече информация. Криех тази информация в себе си толкова време, но исках да я споделя с всички вас“, започна интервюто си пред Нова телевизия Гришо.

За спомените си от Финалния турнир на АТР в Лондон:

„Това беше един от най-специалните моменти. Имаше толкова много знамена и хора. Не очаквах да стигна до финала, имахме съвсем други цели. Преди финала усетих тази любов. Тази подкрепа ти дава толкова много сила и обединение, усещаш, че играеш с тях и това допринесе за победата“.

За проблемите с началния удар и увереността, която изпитва, печелейки мачове без да играе най-добрия си тенис:

„По време на мача опитваш да промениш движението, за да вкараш първи сервис. Все пак нямах чак толкова лошо представяне в Австралия, борех се да спечеля без да играя на 100%. Моментът, в който печелиш тези мачове, ти дават по-голяма увереност. Има място за подобрение. Представи си какво става, ако играеш по-добре?“.

За Дани Валверду и най-големия урок, който е научил:

„Винаги трябва да запазиш себе си, да запазиш ценностите, които имаш. Няма значение кой си в ранглистата. Трябва да си човекът, който си. Ти си в светлината, в която всеки те познава. Следствието е ранглистата. Имаше някои моменти, в които не се получаваха нещата. Просто му казвах (на Дани Валверду б.р.), че се опитвам. Има добро разбирателство между него и мен. А големият извод е, че когато си на корта, разчиташ само на себе си. Всеки има своя талант. Въпросът е да го намериш. Когато си в корта, няма на кой друг да разчиташ освен на себе си. Там е най-големият урок за мен“.

За таланта от Южна Корея Хьон Чунг:

„Той най-много ми харесва от всички в момента по начина, по който се движи, играе. Играх с него на Australian Open преди 2 години, знаех, че с времето ще се справи блестящо. Физически е много добре развит“.

Ощр от категория Анализ