Намери ни
To Top

Новият в Левски: Знам, че идвам в Отбора на народа в България

Новият футболист на Левски – бразилецът Паулиньо, замина за Малта, където ще се присъедини към лагера на „сините“. Преди да излети 24-годишното крило даде кратко интервю пред колегите от „Дарик“:

-Какво мислите за възможността да играете в отбора на Левски?
– На първо място съм много, много доволен, че пристигнах тук. Ще преследвам всичките цели с клуба. Очакваме много работа, за да бъдем всички щастливи и да постигнем задачите пред клуба.



– Каква е вашата форма в този момент, тъй като не сте играли от четири месеца?
– Аз тренирах постоянно в Бразилия и в моя бивш клуб. Логично е да ми липсва ритъма на мачовете. Сега предстои да тренирам здраво с топката, да участвам в приятелските мачове и да бъда готов за първия мач от шампионата.

– Какво знаете за отбора на Левски, за самия клуб?
– Знам, че съм в Отбора на народа в България. Запознат съм, че традициите на клуба са много сериозни. Той е сред най-силните и големи в страната. Радвам се, че продължавам тук.

– Какво искате да спечелите с Левски и синята фланелка?
– Целта е да спечеля всичко. Да спечелим шампионата, купата и да играем в Лига Европа. Искам да се представям добре и да спечелим всичко възможно с отбора.

– Коя е най-предпочитаната позиция за вас на терена?
– Обичам да играя на всички позиции в атака. Адаптирам съм за всички позиции, но оригиналната ми е на левия фланг, като ляв нападател. Мога да играя и в средата, също и от дясната страна, а и като „фалшива деветка“.

– Точно в този момент София е много студен град, но вероятно сте свикнали от престоя си в Украйна?
– Вече съм свикнал със студеното и снега след две години в Украйна. Там съм бил и на минус 15 градуса, така че не е нещо ново. Сега трябва да се адаптирам към нова култура и новия клуб.

– В България има много бразилски футболисти, познавате ли се с някои от тях?
– Да, имам двама приятели в Лудогорец. С единият от тях даже играхме заедно в Украйна и той се трансферира в Лудогорец. Става дума за Форстър, който ми е приятел. Тук всеки ще си гони своите цели и ще защитава интересите на своя клуб.

Ощр от категория Трансфери