Намери ни
To Top

Томова отпадна в Санкт Петербург от 19-годишна тенисистка от Беларус

Виктория Томова отпадна в 1-ия кръг на квалификациите на турнира Санкт Петербург „Лейдис Трофи“. Първата ракета на българския женски тенис  отстъпи за час и 45 минути на родената в Беларус 19-годишна Вера Лапко с 2:6, 6:4, 1:6.

Двете до момента не се бяха срещали в турнири на WTA. Високата 185 сантиметра Лапко използва мощта си и вкара 8 аса в мача, като спечели 65 процента от първия си сервис.


В първия сет българката допусна пробив на 0 още при първото си подаване. В 8-ия гейм тя спаси три сет-пойнта, но инкасира нов пробив и отстъпи частта с 2:6.

Българката стартира отлично във втората част, като започна с пробив, а след това поведе с 4:1 с ново взето подаване. Последва размяна на пробиви, но в крайна сметка частта беше изравнена с 6:4.

В третия сет сривът настъпи след пробива за 1:3, като Томова спаси два брейк-пойнта, но не удържа. По идентичен начин се разви и шестият гейм в тази част, като три пъти се стига до равенство 40:40, но в крайна сметка представителката на Беларус триумфира.

Ощр от категория Тенис