Намери ни
To Top

Димитров под въпрос за турнира в София заради проблем с рамото

Световният номер 3 Григор Димитров призна, че не е напълно сигурен дали ще може да вземе участие на DIEMA XTRA Sofia Open, тъй като има проблем в рамото след участието си на Откритото първенство на Австралия.

По-късно днес българският тенисист ще получи резултатите от направените изследвания в Монако, след което ще знае със сигурност дали ще защитава титлата си от миналата година пред родна публика.

„Тук съм, за да играя, но не искам да давам празни обещания“, подчерта Григор на пресконференция в София днес.

Хасковлията се завърна в България вчера, след като тази седмица достигна четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия, където бе спрян от Кайл Едмънд.


DIEMA XTRA Sofia Open започва на 4-ти февруари в столичната зала „Арена Армеец“.

„Чакам някои от резултатите да излязат, защото рамото ми е наистина доста преуморено. Имах изключителни болки в последните три мача. Наистина не играх добра игра, но борбата ми помогна да мина през тези мачове, за което изцяло съм доволен, но понякога не можеш да вървиш срещу тялото си. Не искам да давам празни обещания, просто ще гледам да се възстановя максимално. Дал съм си почивка тези дни, защото не всеки ден можеш да играеш тенис на 100 процента. Има дни, в които не само тялото, самият ти не можеш да работиш по начина, по който искаш, и трябва да разчиташ на това, което имаш в себе си. Ако докторите утре кажат: „По-добре да запазиш рамото си за останалата част от годината“, разбира се, че ще помислим с отбора, ще поговорим. Това не е лесно решение, все пак обичам да съм вкъщи, харесва ми да играя в България, подкрепата е уникална. Да се надявам, че ще мога да съм на 100 процента“, обясни Димитров.

Ощр от категория Тенис