Намери ни
To Top

Моуриньо се присмя на Ман Сити заради Алексис Санчес

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо, който току-що подписа нов договор с клуба, определи трансфера на Алексис Санчес като много изгоден, въпреки огромната заплата, която ще получава чилиецът на „Олд Трафорд“. (б.ред. според някои източници нейният размер ще бъде 450 000 паунда на седмица, а други твърдят, че ще достигне умопомрачителните 500 000). Португалецът освен това намери начин да се присмее на градския съперник Манчестър Сити, който в последния момент изпусна бившия играч на Арсенал.

Запитан защо Санчес е предпочел Манчестър Юнайтед, при положение че всички мислеха, че вече се е договорил с Ман Сити, Моуриньо отговори: „Не знам.


Знам, че ако други клубове не с успели да го вземат, то не е заради проблем с парите. Анализирайте цифрите и ще видите, че Манчестър Сити, Челси, дори Евертън похарчиха повече от нас. Трябва да разгледате този случай в следната перспектива – колко би струвал Алексис, ако имаше още три години от своя договор? Гледайки цифрите, бих казал, че сумата би варирала между 100 и 150 милиона паунда. Алексис можеше да отиде навсякъде. Той имаше много голям избор, но реши да дойде при нас. Питайте него защо. Дали е скъп, или евтин? Мисля, че всичко е справедливо. Това е една много добра сделка за нас.

Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола заяви, че е отказал от сделката за Алексис, за да „съхрани стабилността на клуба“. Моуриньо обаче жегна своя съперник със своя версия на баснята за „киселото грозде“: „Случаят с Алексис ми напомня малко на онази метафора, в която виждаш дърво с невероятни портокали на върха му. Когато не можеш да ги достигнеш, казваш, че ще вземеш тези, които са по-ниско, защото не харесваш онези на върха. Ти обаче харесваш точно тях, защото те са толкова сочни, толкова зрели, толкова кръгли, така пълни със сок, но не можеш да ги достигнеш. Тогава казваш, че не искаш да се качваш там или предпочиташ други. Мисля, че историята с Алексис наподобява това.“

Специалния подчерта, че той няма никакъв принос за привличането на Санчес и този трансфер се е осъществил единствено благодарение на клубното ръководство на Манчестър Юнайтед.

Ощр от категория Футбол