Намери ни
To Top

Десподов хвана окото на Динамо (Киев)

Крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов е влязъл в полезрението на Динамо (Киев). 21-годишният талант се отличи с хеттрик при разгрома с 8:0 над китайския Дзянсу. „Тема Спорт“ твърди, че проверката е била изгледана от спортния директор на Динамо Алексей Михайличенко, като именно украинският гранд е следващият съперник на „армейците“ в контролите в Испания – утре от 13:00 часа.
Михайличенко е останал впечатлен от представянето на Десподов и в Динамо планират да наблюдават изявите му не само в останалите спаринги на ЦСКА-София в Испания, но и в хода на първенството.


Интересно е да се отбележи, че през 2001 година украинците привлякоха Георги Пеев от Локомотив (София), като тогава той беше на сходна възраст с Десподов – 22 г. Динамо плати над 2 млн. долара за правата на халфа който бе набелязан лично от легендарния треньор на киевчани Валерий Лобановский.
Каранга и Десподов с награди за месец декември от Пресклуб България+12

Когато Лобановский умира през 2002 година, Михайличенко е назначен начело на Динамо и ги води до 2004-а. През 2008-2009 г. е и селекционер на Украйна, а е спортен директор на гранда от Киев от 2013-а насам. На терена Михайличенко е помнен като техничен плеймейкър, а кариерата му минава през националния отбор на СССР (36 мача и 9 гола), Динамо К (1981-1990), Сампдория (1990-1991) и Глазгоу Рейнджърс (1991-1995).

Исканият от Михайличенко Десподов се намира в страхотна форма, като се разписа във всеки от заключителните 5 мача на „армейците“ през 2017-а, а започна силно и новата година. Освен към него голям интерес от чуждестранни клубове има и към голмайстора Фернандо Каранга. Двамата с Десподов непрекъснато повишават цената си през последните месеци, като трансфер на бразилската звезда през лятото е много вероятен.

Ощр от категория Трансфери