Намери ни
To Top

ЦСКА-София направи за смях китайците на Капело, великият италианец изяде рекорден бой

ЦСКА-София се подигра с водения от Фабио Капело китайски Дзянсу Сунинг, разгромявайки го с 8:0 в първата си контрола в Испания. Над всички в проверката бе Кирил Десподов, който реализира хеттрик, а по веднъж се разписаха Фернандо Каранга, Роланд Алберг, Радослав Живков, Стойчо Атанасов и Станислав Манолев.

Със сигурност това е едно от най-тежките поражения в кариерата на великия италиански специалист, който едва ли друг път е падал с толкова голям резултат в контролен мач.

Червените започнаха далеч по-силно срещата и създадоха първата опасност още в 11-ата минута, когато Кирил Десподов намери по земя Фернандо Каранга, който чукна топката към Роланд Алберг, новото попълнение стреля фронтално от десетина метра, но покрай дясната греда.


Китайският тим, който завърши на 12-то място в местното първенство през миналия сезон, отговори с голово положение в 14-ата минута, когато техен футболист стреля силно, Китанов изби, последва добавка с глава, но за късмет на българския тим тя не намери празната врата, а профуча над напречната греда.

Това беше единствената реална възможност за попадение в българската врата до края на сблъсъка. След това футболистите на Стамен Белчев взеха инициативата и попаденията в китайската врата не закъсняха.

ЦСКА-София откри резултата в 17-ата минута. Тогава Каранга бе фаулиран на границата на наказателното поле, а Десподов с великолепен шут над стената откри резултата.

В 31-ата минута българският тим бе много близо до второ попадение, но Каранга, който се намираше на два-три метра от вратата на противника, не успя да засече центриране отдясно. Пет минути по-късно бразилецът се реваншира и удвои. Голмайсторът на червените се възползва от груба грешка на китайския вратар, отне му топката и без проблем вкара – 2:0 за ЦСКА-София.

До края на полувремето червените успяха да пратят топката в мрежата още веднъж. След поредна грешка в защитата на китайците Каранга намери Роланд Алберг, новото попълнение майсторски преодоля бранител на противника и озовал с очи в очи с вратаря покачи на 3:0.

Доминацията на българския тим продължи и след почивката, което бързо даде резултат. В 65-ата минута Кирил Десподов бе съборен в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа. Младият нападател продължи с рецитала и само 180 секунди по-късно покачи на 5:0, след като засече с глава центриране отдясно, с което оформи своя хеттрик.

Тимът на Стамен Белчев не спря с наказателната акция и в 84-ата минута младият Радослав Живков вкара шести гол, възползвайки се от грешка в китайската отбрана. В 88-ата минута дойде и най-ефектният гол. Стойчо Атанасов пое топката, размина като колчета няколко противникови състезатели и останал сам срещу вратаря вкара с шут под гредата.

Крайното 8:0 оформи Станислав Манолев от дузпа в 90-ата минута.

В събота ЦСКА-София ще изиграе втората си проверка в Испания, която е срещу украинския гранд Динамо (Киев).

Ощр от категория Футбол