sportove.net

България научи съперниците си в Лигата на нациите

Днес в Лозана бе изтеглен жребият за групите на Nations League – новият турнир под егидата на УЕФА, който беше създаден с цел да се премахнат лишените от интрига приятелски мачове между националните отбори. Идеята е отделните тимове да играят срещу равностойни съперници, а най-добрите ще заслужат правото да се класират за финалите на Евро 2020.

55-те отбора бяха разпределени в 4 дивизии според мястото си в ранглистата на УЕФА. Тези от 1-о до 12-о място са в Дивизия “А”, от 13-о до 24-о място са в Дивизия “В”, от 25-о до 39-о в Дивизия “С” и от 40-о до 55-о – в Дивизия “D”.


България бе в трета урна на жребия за Дивизия “C”. “Лъвовете” попаднаха в “Група 3” заедно с отборите на Словения, Норвегия и Кипър.

Победителите в 4-те групи на Дивизия “А” ще се срещнат във финален турнир през юни следващата година. Победителите в останалите три дивизии ще се изкачат в по-горната такава. Най-слабите отбори в дивизии “А”, “В” и “С” ще изпаднат в по-долната.

Ако някои от тимовете са се класирали за финалите на шампионата през 2020 година чрез квалификациите, мястото им в плейофите ще бъде заето от следващия отбор в съответната група. Във всяка дивизия ще има полуфинални мачове при разменено домакинство и финал. Победителите ще се класират за Евро 2020.

Първото издание на Nations League ще се проведе през септември, октомври и ноември 2018 година. Точните дати на срещите ще бъдат обявени веднага след жребия.

Безспорно най-голям интерес предизвиква “Група 1” на Дивизия “А”, където се паднаха Германия, Франция и Холандия.
Опитайте приставката на Sportove.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.