Намери ни
To Top

Масче на сбогуване: Съблекалнята беше тайната на успеха

Един от ключовите играчи на Барселона в последното десетилетие Хавиер Масчерано официално се сбогува с всички, които обичат каталунския тим. Аржентинецът си тръгва от “Камп Ноу” след седем години и половина, за да поеме към нова авантюра – китайския Хъбей Фюрчън. “Чувствам се привилегирован. Любовта, която ми дадоха хората през всички тези години, е нещо страхотно.


Мечтата ми приключи, но продължи много повече отколкото очаквах”, заяви Ел Хефесито на прощална пресконференция днес. На нея присъстваха почти всички футболисти на “лос кулес”, треньори и ръководители.
View image on Twitter
View image on Twitter

Javier Mascherano

@Mascherano
Gracias a ustedes ?? #GraciasBarça

4:19 PM – Jan 24, 2018
528 528 Replies 4,260 4,260 Retweets 14,285 14,285 likes
Twitter Ads info and privacy

“Съблекалнята беше тайната на успеха. Когато пристигнах, си помислих, че ще е трудно да се впиша в колектива, защото имаше големи футболисти, които бяха спечелили много трофеи. Аз обаче попаднах на много мили момчета, страхотни. Това беше ключът към победите. Пуйол, Чави и Виктор (Валдес) положиха основите. Успях да се насладя на уникални мигове. Имах възможността да играя с най-добрите в света. Помогнаха ми да се изкача до друго ниво”, сподели той.

“Винаги съм казвал, че най-трудното нещо е да си тръгнеш от тук. С напредване на времето часът настъпваше, ролята ми в отбора намаля… Важното беше всички да сме доволни”, каза още 33-годишният Масче.

Ощр от категория Футбол