Намери ни
To Top

Гонзо призна: Заради тази моя сериозна грешка лидер е ЦСКА, а не Левски!

Спортният директор и същевременно изпълняващ длъжността старши треньор на Левски Георги Иванов – Гонзо призна след победата над Лудогорец за огромна своя управленска грешка. Легендарната „деветка“ се разкая, че може би е трябвало да поеме тима още през лятото, а не да слага за старши треньор сравнително непознатия у нас испанец Пепе Мурсия. Ако бил постъпил по другия начин, сега Левски щял да е лидер в класирането. Т. е. Гонзо визира, че начело с него, Левски е щял да бие ЦСКА във 2-рия кръг.

„Първо – аз съм убеден в качествата на играчите. Второ – аз съм убеден, че това, което правим с екипа ми, ще донесе резултати и те вече идват. Казвал съм, че ще ни трябва време. Вие почнахте още след първия мач да имате претенции – къде основателни, къде не“, заяви Иванов пред журналистите. – „Радвам се, че всички, които бяха срещу играчите, дори част от феновете на Левски, ги накарахме да се гордеят с този отбор. Имаме уникален колектив като футболисти – професионалисти.„Нормално е като се забавят заплатите да има недоволство. Те желаят да се развиват – да се развиваме и ние като успехи, и те като играчи. Ако исках да бъда треньор, щях да бъда треньор още преди да взема Мурсия. Може би сериозна грешка направих с Мурсия и съм убеден, че ако бяха аз треньор от първия ден на сезона, щяхме да сме на първо място сега. Не искам да се изтъквам, но тези два месеца бяха пропуснати и наваксвахме с подготовката. Радвам се, че въпреки критиките към отбора в последните два месеца, отборът намира сили. Намираме верния ритъм, точния ритъм, сега имаме две гостувания, които трябва да спечелим, за да отидем там, където ни е мястото“, каза бившият страши треньор на Черно море.

Човекът-оркестър на „Герена“ обаче е категоричен, че още иска Димитър Димитров – Херо да го замени от 1 януари – „Иска ми се Херо да дойде от зимата, за да развием отбора и да имаме още по-големи успехи. Не само в България, но и в Европа, защото като изключим последните 3 години на Лудогорец, ние имаме най-големите успехи”.

Ощр от категория Анализ