Намери ни
To Top

Британец спря Григор Димитров в Мелбърн

Световният номер 3 Григор Димитров не успя за втора поредна година да се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Австралия. В изключително оспорван двубой от четвъртфиналите първата ни ракета загуби с 4-6, 6-3, 3-6, 4-6 от британеца Кайл Едмънд и така пропусна отлична възможност да атакува титлата в Мелбърн. За съжаление днес Димитров не изигра най-добрия си мач и в крайна сметка претърпя първото си поражение от този съперник в общо три срещи помежду им.

Срещата не започна добре за Григор, който допусна да бъде пробит още в откриващия гейм, а впоследствие Едмънд затвърди преднината си на свой сервис за 0-2.


Постепенно първата ни ракета стабилизира играта си и това моментално даде резултат – пробивът бе върнат при 3-3.

За съжаление в деветия гейм Димитров отново загуби сервис гейма си, което позволи на британеца да сервиса за сета. Въпреки че Григор получи три възможности да направи рибрейк, в крайна сметка Едмънд успя да затвори частта в своя полза при 6-4.

Независимо от загубения първи сет, световният номер 3 запази пределна концентрация и стартира повече от солидно във втория. Най-добрият ни тенисист поведе бързо с 3-0 след пробив във втория гейм и до края на сета не изпусна водачеството, изравнявайки резултата след 6-3 в своя полза.

В третия сет двамата тенисисти се вкопчиха в здрава битка, като този път краен победител се оказа Едмънд.

Британецът реализира решаващ пробив в осмия гейм, за да поведе с 5-3, а след това удържа на напрежението и затвори сета при 6-3 на собствен сервис, повеждайки с 2-1 сета.

В четвъртата част играта отново бе много равностойна, като в първите геймове двамата печелиха сравнително лесно подаванията си. Първи до пробив обаче стигна британецът, който успя да поведе за 3-2. Григор обаче отговори мигновено и изравни за 3-3. Последва нов пробив за Едмънд при 5-4, което му позволи да сервира за мача и в крайна сметка да стигне до победата след близо 2 часа и 50 минути игра.

За място на финала той ще спори с победителя от двубоя между световния номер 1 Рафаел Надал и хърватина Марин Чилич.

Ощр от категория Тенис