Намери ни
To Top

Каранга и Кирил Десподов не мислят за трансфер, бразилецът обяви условието, при което би напуснал ЦСКА (СНИМКИ)

Нападателят на ЦСКА и голмайстор на Първа професионална лига Фернандо Каранга обяви условието, при което ще напусне клуба от Борисовата градина – след шампионска титла. Бразилецът, който се присъедини с 9-дневно закъснение към занятията на тима, вече е провел разговори с шефовете на клуба.

„Разговарях с ръководството да остана до лятото. Разбира се, че има оферти, но аз няма да напусна ЦСКА, без да спечеля една титла.


Искам да го направя и нека не се спекулира повече. Вече казах на летището какво ме забави в Бразилия. Имах да реша лични проблеми. Най-важното е, че съм тук и ще се боря за титлата“, категоричен бе Каранга.

Заради хеттрика и асистенцията срещу Берое (6:0 д), той бе избран за Играч №1 на 20-и кръг в Първа лига. За първи път футболист печели анкетата на Пресклуб „България“ 4 пъти в рамките на един сезон.

Неговият колега Кирил Десподов пък получи значка „Златна България“ за Играч на м. декември. Във въпросния мач с Берое Десподов подаде и за 3-те гола, като самият той добави един. Талантът от Кресна се разписа и в останалите 2 мача на ЦСКА – срещу Витоша (2:0) за първенство и срещу Лудогорец (2:1 след прод.) за Купата на България. Десподов също е категоричен, че няма да напуска тима, поне до лятото.

Благодаря за наградата. Ще работим още много с моите съотборници, за да печелим още награди всички заедно. Мисля, че с Каранга се справяме много добре и се сработихме.

Най-важната победа бе срещу Лудогорец, където той ми даде важна асистенция. Завършихме годината добре. Миналият сезон завърших добре и си бях помислил, че съм 100% титуляр.

В първите два мача не се представих на ниво, след което седнах на пейката и размислих нещата.

„Гриша Ганчев допринесе много за моята промяна. Вече съм доста различен футболист. Един футболист, ако няма амбиции не знам за какво играе футбол.

Имам амбиция да стана шампион с ЦСКА и да бъда достоен конкурент на Ивелин Попов, който през последните три години спечели наградата за „Футболист на годината“, заяви Десподов.

автор и снимки Мони ГЕОРГИЕВ, ЛудСпорт

Ощр от категория Футбол