Намери ни
To Top

Безпощаден Надал се разправи с поредния съперник

Световният №1 Рафаел Надал продължава без загубен сет в тазгодишното Открито първенство на Австралия. Миналогодишният финалист и шампион от 2009-а надигра в третия кръг поставения под №28 в схемата босненец Дамир Джумхур с 6:1, 6:3, 6:1. На 1/8-финалите 31-годишният испанец ще играе с поставения под номер 24 аржентинец Диего Шварцман, който по-рано днес срази с 6:7 (1), 6:2, 6:3, 6:3 Александър Долгополов (Украйна).

Малко по-малко от 2 часа бяха нужни на Рафа, за да се справи с противника си днес.


Надал поведе с 5:0 в първия сет и загуби само гейм в тази част. Във втория сет Джумхур оказа най-сериозна съпротива на носителя на 16 титли от “Големия шлем”. Надал реализира ранен пробив, но Джумхур го върна в четвъртия гейм. Испанецът обаче веднага след това отново спечели подаването на съперника си, поведе с 4:2, а в деветия гейм реализира нов пробив и затвори сета. В третата част Надал поведе с 3:0, след което Джумхур взе гейм, но босненецът не успя да стори нищо повече до края на двубоя.

Надал направи 4 аса в мача, записа 28 печеливши удара и реализира общо 7 пробива, а срещу следващия си противник Шварцамн има три победи от три мача и не е загубил сет срещу аржентинеца.

#AusOpen

@AustralianOpen
Euphoria!

The world No.1️⃣ continues to march on.#AusOpen

12:15 PM – Jan 19, 2018
7 7 Replies 72 72 Retweets 157 157 likes
Twitter Ads info and privacy

„Започнах много добре, а това винаги дава самочувствие. Ударите ми се получаваха. Не беше толкова лесно, колкото показва резултатът. Бях готов за битка и за дълъг мач. Той е тенисист с качества и трябваше да бъда максимално концентриран. Доволен съм от победата“, коментира Надал след края на двубоя.

Ощр от категория Тенис