Намери ни
To Top

Нова “френска мъка” за Гофен, този път в Австралия

Давид Гофен демонстрира страхотна любов към националния отбор на Белгия за “Купа Дейвис” в края на миналата година и въпреки умората от дългия сезон и драматичния (и болезнен) мач за титлата на Финалите на АТР, участва във финала срещу Франция и спечели двубоите си. Впоследствие обаче белгийският състав загуби, а “петлите” за десети път триумфираха в неофициалното световно отборно първенство по тенис.

Сега Гофен преживя нова “френска мъка”, този път във втори кръг на Australian Open. На 39-градусовата жега в Мелбърн седмият поставен в схемата отстъпи след обрат срещу французина Жулиен Бенето – 6:1, 6:7(5), 1:6, 6:7(4) за 2 часа и 54 минути игра (първият сет бе спечелен само за 17 минути!).


Това е второ поражение в три мача срещу този съперник за Гофен, който съответно ще загуби и 315 точки за световната ранглиста, защото миналата година стигна четвъртфиналите и бе елиминиран от Григор Димитров.
View image on Twitter
View image on Twitter

We Are Tennis

@WeAreTennis
HUGE upset by Julien #Benneteau! The Frenchman downs World No.7 David #Goffin 1-6 7-6 6-1 7-6 to join Fognini in the 3rd round #AusOpen

9:51 AM – Jan 18, 2018
1 1 Reply 10 10 Retweets 13 13 likes
Twitter Ads info and privacy

Гофен може да загуби мястото си в топ 10, но това зависи от представянето на играчите под него, като той реално е вторият представител на тази част от ранглистата, който напуска Australian Open – преди него това направи осмият поставен Джак Сок. Кевин Андерсън в момента е 10-и и също отпадна, но започна турнира в Мелбърн на 11-а позиция.

Бенето пък за четвърти път стига до третия кръг на Australian Open и ще срещне 25-ия в схемата Фабио Фонини. Французинът направи цели 14 двойни грешки и 13 аса срещу Гофен, но бе по-добър на сервис – 60% успеваемост на първо подаване, 70% спечелени точки при него и 32% при второ такова, докато белгиецът завърши с 55% успеваемост и 65% спечелени точки от първи сервис. Двамата зарадваха зрителите с близо 100 уинъра – 50 за Гофен и 49 за Бенето, който всъщност направи услуга на Роджър Федерер, елиминирайки последния човек от четвъртината на швейцареца, който го е побеждавал.

Ощр от категория Тенис