Намери ни
To Top

Фантастичен обрат спаси Вожняцки от ранно отпадане

Каролин Вожняцки се измъкна от невъзможна ситуация във втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Поставената под номер 2 датчанка спечели с 3:6, 6:2, 7:5 срещу Яна Фет. Тя обаче губеше с 1:5 в третия сет, но спаси два мачбола и спечели шест поредни гейма преди да стигне до победата. За място на осминафиналите Вожняцки ще спори с Кики Бертенс, поставена под номер 30, или Никол Гибс.


21-годишната хърватка, която е 119-а в световната ранглиста, изигра мача на живота си, но това се оказа недостатъчно, тъй като тя се разколеба в най-важния момент и не успя да го завърши. Съперничката й не можеше да намери ритъма си в първия сет, а Фет играеше отлично го спечели с 6:3.

Вожняцки се върна в двубоя след убедителен втори сет, но в третата част хърватката отново доминираше. Фет поведе с 5:1 и сервираше за мача, като стигна до два мачпойнта. Нервите оказаха влияние и позволи на съперничката си да измъкне гейма. След този момент Каролин си върна увереността и започна да играе все по-силно, като доминираше до края.
View image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

#AusOpen

@AustralianOpen
1-5 down and facing two match points. @CaroWozniacki did not give up. #AusOpen

7:38 AM – Jan 17, 2018
14 14 Replies 130 130 Retweets 438 438 likes
Twitter Ads info and privacy
Два дни, след като отстрани Винъс Уилямс в първия кръг, Белинда Бенчич напусна турнира. Швейцарката изненадващо загуби от квалификантката Луксика Кумкум от Тайланд с 1:6, 3:6. Следващата съперничка на тайландката ще е Петра Мартич, която се справи с Ирина-Камелия Бегу след 6:4, 7:6(3).

За третия кръг се класира и Магдалена Рибарикова от Словакия. Тя победи Кирстен Флипкенс с 6:4, 0:6, 6:2 и ще спори с украинката Катерина Бондаренко за място на осминафиналите.

Ощр от категория Тенис