Намери ни
To Top

ИЗВЪНРЕДНО от Мелбърн: Току-що всички световни медии гръмнаха! Случи се нещо невероятно, в центъра на събитията е Григор

Рафаел Надал пропусна отличен шанс да затвори далеч по-лесно мача си срещу Леонардо Майер, след като проби в третия сет за 5-4, но все пак след тайбрек взе своето срещу 52-рия в световната ранглиста.

„Важна победа за мен срещу труден съперник. Леонардо е играч с голям потенциал. Той удря много силно топката и това се видя в последните няколко гейма и в тайбрека“, заяви Матадора в интервюто на корта пред Роджър Рашийд.


„Майер е много опасен съперник и само мога да му пожелая успехи нататък през годината. Познавам отлично хората в неговия екип. Те са мои приятели“, добави той.

„Щастлив съм, че съм в трети кръг след една толкова важна победа за мен. Да бъда тук е много специално. Това място и този корт ми дават огромна мотивация и изцеждат най-доброто от моя тенис. Благодаря на публиката за нейната подкрепа, защото без феновете никога няма да бъде същото. Надявам се, че ще остана възможно най-дълго тук“, завърши Матадора.

Световният номер 1 направи изключително любопитен коментар и за Григор Димитров, който е в неговия поток и при добро стечение на обстоятелствата и за двамата в следващите кръгове на турнира, могат да се срещнат на полуфинал в повторение на епичния им сблъсък на същата фаза в миналогодишното издание на надпреварата.

„Когато работиш здраво след изминала тежка година, е нужно време, за да си върнеш нивото, което си имал преди. Трябва обаче да си призная, че мачовете с Григор ме изморяват много. Не си пожелавам нова среща с него на корта в скоро време. Честите мачове с един и същ съперник създават известно психологично напрежение. Той е много добър опонент, който може да победи всеки“, каза още испанецът.

Ощр от категория Акценти