Намери ни
To Top

Григор отказа да говори за идеите на Джокович

Григор Димитров отказа да коментира срещата между тенисистите, която се е провела миналия петък. Според редица информации на нея Новак Джокович е предложил на колегите си да създадат профсъюз, който да се отстоява правата им. Освен това сърбинът е настоявал и да се искат по-големи наградни фондове за играчите.

„Това е поверителна среща между играчите.


Не бих искал да коментирам“, заяви Григор Димитров, когато бе попитан по темата.

Мненията относно предложенията на Джокович са разделени. Твърди се, че някои, като Александър Зверев и Жил Симон, ги подкрепят, а други, сред които Роджър Федерер, са против. Не е ясна позицията на световния номер 1 Рафаел Надал, който каза, че сега не е моментът за подобни дискусии.

Виктор Троицки обаче не остави съмнения за това, че подкрепя идеите на сънародника си. „Не присъствах на срещата, защото бях в Сидни, но говорих с Новак. В момента нищо не е потвърдено, но ако погледнете колко печелят турнирите от Големия шлем, това което получават играчите, е смешно“, коментира Троицки.

„Наградните фондове се увеличават, но и приходите на турнирите също. Те ни разказват приказки и изглиза, че ламтим за пари. Първите 10-20 в света живеят фантастично, в топ 50 играчите са много добре, но надолу не е така. Съюз на играчите е добра идея. Само заедно ще имаме силата наистина да постигнем нещо“, допълни той.

Ощр от категория Тенис