Намери ни
To Top

Халеп се контузи, но оцеля срещу 193-ата в света

Световната №1 Симона Халеп имаше тежък мач от първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Румънката надделя със 7:6 (5), 6:1 над участващата с “уайлд кард” австралийка Дестани Аява (№193 в ранглистата на WTA). Халеп губеше с 2:5 в първата част, трябваше да отразява 2 сетбола в осмия гейм, но все пак се добра до тайбрек, в който пък изоставаше с 0:2 и 1:3, но в крайна сметка го измъкна със 7:5. Вторият сет вече бе коренно различен и в него румънката доминираше на корта, давайки само гейм на съперничката си.


Халеп, която е двукратна четвъртфиналистка в Мелбърн, не успя да преодолее първия кръг през последните 2 години.

И двете тенисистки имаха имаха нужда от медицински таймаут по време на срещата. Халеп го взе в началото на втория сет, след като при едно разиграване получи травма на глезена и той трябваше да бъде превързан. След края на срещата Халеп призна, че е „леко разтревожена“ за състоянието на глезена. 17-годишната Аява пък напусна за известно време корта при 5:2 в своя полза в първия сет.

Eurosport UK

@Eurosport_UK
Simona Halep goes down injured in Melbourne ?

Let’s hope the world number one’s #AusOpen dream isn’t over ?

8:12 AM – Jan 16, 2018
Replies 4 4 Retweets 17 17 likes
Twitter Ads info and privacy

Следващата съперничка на Халеп е бившата полуфиналистка в турнира Южени Бушар. Канадката срази в първия кръг в Мелбърн Осеан Доден (Франция) с 6:3, 7:6 (5).

Първия кръг преодоляха още финалистката от US Open Мадисън Кийс и сънародничката на Халеп – Сорана Кърстя. Американката Кийс (№17 в схемата) надви китайката Киан Ван с 6:1, 7:5. Кърстя пък се справи със Зарина Дияс (Казахстан) с 5:7, 6:4, 6:3.

Ощр от категория Тенис