Намери ни
To Top

Джокович гази на Australian Open

Новак Джокович показа, че е в отлична форма в първия си официален мач от шест месеца насам.

30-годишният сърбин надигра категорично Доналд Йънг с 6:1, 6:2, 6:4 и се класира за втория кръг на Откритото първенство на Австралия. Там той чака победителя от двубоя между французина Гаел Монфис и испанеца Хауме Мунар.

„Чувствам се страхотно да съм отново тук.


Няма по-добро място от Австралия за мен да се завърна след шест месеца извън кортовете. Преди месец не знаех дали ще съм готов. Никога не съм бил в подобна ситуация. Отсъствал съм максимум един месец.

Не бях пропускал турнир от Големия шлем. За съжаление контузията ми се усложни около „Ролан Гарос“ и „Уимбълдън“. Това ми даде възможност да прекарам повече време със семейството ми. Трябваше ми подобен период, но тенисът ми липсваше“, заяви след двубоя Ноле.

С успех в първия си мач след контузия и операция в коляното се поздрави и Стан Вавринка. Швейцарецът спечели мача си срещу Ричард Беранкис с 6:3, 6:4, 2:6, 7:6. Двубоят продължи 2 часа и 47 мин., а Стан записа на сметката си 4 брейка и 15 аса.

В следващия кръг той ще срещне американецът Тенис Сандгрен, който изхвърли от Мелбърн Жереми Шарди след 6:4, 7:6(2), 6:2.

Ощр от категория Тенис